O NAS

Verujemo, da je sporočilo o Jezusu (evangelij) osrednja novica in dejanje Boga za vse ljudi. To sporočilo pravi, da nam Bog po Jezusovi nadomestni smrti izbriše vse napake. Samo po veri, to je zaupanju v Jezusa kot našega voditelja in predstavnika, brez kakršnihkoli religioznih ali drugih dejanj, smo sprejeti pri Bogu. Zato smo osredotočeni na evangelij in se tako imenujemo evangelijski kristjani.

NAŠE POSLANSTVO

Skozi čas tudi kristjani odstopajo od tega osrednjega sporočila, zato si prizadevamo, da bi ga ohranjali s pomočjo načel, ki so znana že iz reformacijskih časov: samo milost, samo Kristus, samo Biblija in samo vera. Ta načela so vodila tudi slovenskega reformatorja Primoža Trubarja. Zaradi takšne nenehne reforme cerkvenega življenja in verovanja se imenujemo tudi reformirana cerkev.

Peter Lidija Erik Karis Lara Novak

MOJE SLUŽENJE

Moja življenjska usmeritev se je spremenila s tem, ko sem v študentskih letih po branju Svetega pisma spoznal, da nas Bog sprejema v nebesa brez naših zaslug (le po milosti) in sicer le zaradi Jezusovih zaslug. Takšno presenetljivo sporočilo Svetega pisma me je vodilo k temu, da sem želel posvetiti večino mojega časa študiju, poučevanju in uravnavanju življenja po Svetem pismu. Skupaj z ženo Lidijo sem odšel na študij teologije v Sydney v Avstralijo, kjer se nama je rodil Erik in kasneje doma v Sloveniji še Karis in Lara.

Bog nam daje veliko malih in velikih darov, katere rad raziskujem in se jih učim. Zato prosti čas preživljam z gorskim kolesarjenjem ter v svoji mali leseni delavnici, kjer nastajajo majhne in malo večje lesene stvaritve.

NAŠE SODELOVANJE

THE BEGINNINGS

POVEDALI SO ...

Bi se nam želeli pridružiti?